zaterdag 9 maart 2013

Zelf vleesbrood maken

Of in het dialect: ''We gon vleejesbrowed moake as baival veu bai den beuteram! ''
Daar had ik nu nog eens echt goesting in se! Da kan zo lekker zijn tussen den boterham... & het is zo simpel om te maken dat het bijna stom is om het in de winkel kant en klaar te gaan kopen.

Men neemt gewoon:


  • 500 g gehakt
  • 1 eitje
  • handjevol pijnboompitten (die je eerst even moet laten roosteren in een pan zonder vetstoffen)
  • zwarte olijven in de helft en ontpit
  • paneermeel of chapelure 3 el
  • 1 el oregano
  • 1 el basilicum
  • wat peper en zout
En dat is het! Mengen en in een cake vorm de oven in! 45 minuten op 180 graden en het is klaar ^^

foto niet door mij getrokken, ik kreeg de kans niet omdat vriendlief honger bleek te hebben! De foto komt van de delhaize.




Zo, voor de rest van de dag gaan we lekker naar de welness - dat was nog eens nodig!
Geniet van jullie dag!


PS. (Doen jullie mee aan mijn give away? )

Liefs Lita!

Geen opmerkingen: